Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico
pecjak-recepti-bg

Pečjakovi recepti

Naj vas navdihnejo naši recepti – od preprostih prigrizkov do zahtevnejših kulinaričnih mojstrovin. Z našimi izdelki lahko hitro ustvarite slastne jedi za vsak okus. Odkrijte ideje za zajtrke, malice, glavne jedi in sladice ter uživajte v pripravi slastnih obrokov.

Izdelek v receptu
Tip recepta
Čas priprave
Zahtevnost priprave
Brez mesa

Grillita z bulgogi govedino, hitrim “kimčijem” in sezamovo majonezo

Če ste se naveličali jedi z žara na vedno enak način in radi poskusite kaj novega, potem je tu recept za vas! Govedino z žara lahko tokrat pripravite po enem od receptov vedno bolj priljubljene korejske kuhinje. Bulgogi je marinirana goveja jed na žaru, ki jo običajno pripravljajo v Koreji, postrežejo pa jo skupaj s kimčijem. Tudi kimči (orig. kimchi) je tradicionalnih korejska jed, stara že več tisoč let. Kimči je priloga iz ferementirane zelenjave in mešanice začimb in običajno vsebuje fermentirano kitajsko zelje, česen, ingver in čili, zato je njen okus edinstvena mešanica slanega, pekočega in kislega. Evita v receptu pokaže trik za pripravo hitrega »kimchija«, ki ni fermentiran (fermentacija traja 2-3 dni), je pa zelo dober približek originalnega okusa. Razkrije pripravo marinade, ki meso lepo zmehča in pričara okuse korejske kuhinje. Priporočamo, da bulgogi s »kimčijem« postrežete v prerezani Grilliti in uživate v presenetljivih okusih slovensko-korejske »fusion« poslastice.

Čas priprave:
30 minut (brez vštetega časa za mariniranje mesa)
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
Preberi celoten recept

Prikazanih 21 od 58 receptov